Textexperten Anna Hass till Suniweb

Anna Hass
Anna Hass.
Foto: Tobias Björkgren Media

Anna Hass har skrivit för webben sedan 1998 och är språkkonsult, ordnörd och skrivutbildare. Man kan säga att hon jobbar med SAOL, UX och SEO. Hon är också mycket förtjust i xkcd och SSWC. Genom åren har hon förbättrat webbtexter åt flera universitet, åt Högskoleverket och VHS, med många fler företag och myndigheter. Hon mottagaranpassar också texter till olika läsare: tekniska experter, ungdomar med autism, nyanlända flyktingar, forskare, vårdpersonal, föräldrar osv. Anna Hass anser att bra webbtexter handlar om service och bemötande, tonalitet och användarupplevelse, användbarhet och konvertering, tydlighet och hittbarhet.

På Suniweb kommer Anna Hass att dela med sig av verktyg och metoder för att göra webbtexter mer effektiva och engagerande. Hon visar och jämför exempel, och tar upp diskussioner om såväl struktur och rubriker som tonalitet och ordval.

Du som dessutom väljer innehållsspåret får fördjupa dig i texteffektivitet med Anna Hass och få konkret hjälp då vi lämnar in våra webbsidor till textkliniken.
För att anmäla en sida till textkliniken, maila Maria Hägglöf: hagglo@kth.se och ange url till den sida där din text finns.